5.7.11

Taxis i pluja

Un migdia de tardor, any 2002, Mèxic DF.,

Hem anat a dinar amb uns clients en un restaurant discret, a dos carrers de la seva oficina. El ritual és el tradicional:

1-Es dina tard -és curiós com a Mèxic imperen en aquest sentit els costums de la Madre Patria, quan en canvi a molts altres països de l'Amèrica Llatina es fan horaris més "europeus".

2-Es pren tequila d'aperitiu, i a pal sec, o amb sangrita (des de que vaig tornar no el provo mai sol).

3-El dinar s'allargaaa. Es combinen les ganes de fer coses del client amb el seu realisme màgic. Probablement, una de les coses més difícils de Mèxic és fer-los entendre que abans d'anar amb coet supersònic, els convé passar per alguna etapa intermitja, com l'utilitari. Allò tant sabut de "lo mejor es enemigo de lo bueno".

No sabem gaire si hem aconseguit res, però en tot cas són vora les cinc, i és hora de tornar a la oficina, on ens espera una presentació. Mentre acabàvem de dinar, a les quatre tocades, el cel s'ha obert i plou a bots i barrals, en una tempesta tropical molt pròpia de l'època de l'any.

-Vamos a pedir un taxi, ens diuen.

-¿Un taxi? Pero si la oficina está aquí al lado...

-¿No ven como llueve? Quedarán empapados.

Yo voy caminando, dic, agosarat.

Mai no vaig pensar que en un recorregut de 200 metres pogués quedar xop. Si no m'arriben a deixar una camisa, no puc fer la presentació, que vaig acabar fent sota la mirada burleta del gat vell que dirigia el projecte.

Ahir, la pluja que em va enganxar al migdia amb la bici va ser la meva particular magdalena de Proust, d'aquells temps mexicans que envelleixen.

5 comentaris:

PS ha dit...

Hi haurà segona part, suposo...;-)

PS ha dit...

Estigues a l´aguait que don Mus torna a piular.

Berenguer ha dit...

Discreta A.,

Just un any després, el Mus torna, caram. Per als interessats: www.eltropicodemus.blogspot.com

PS ha dit...

Berenguer, quan vaig "checar" el teu blog al text li faltaven moltes línies ( potser tornes a tenir el teclat boig), per això esperava la segona part.
Ara ja entenc la remullada mexicana ;-)

( espero que l´any sabàtic hagi estat productiu pel Mus i ens regali altra vegada el seu sentit de l´humor i la seva riquesa lèxica)

aixetaire ha dit...

Si t'arribo a llegir abans...

Jo vaig quedar xop ahir, anant del micro al depa :-P

Salut.