20.2.08

Entremès

Avui comença oficialment la campanya electoral. L'Indiano procurarà no posar-se pedres al fetge pensant d'on surten bona part dels milions d'euros que s'hi gastaran els partits. Al cap i a la fi, desitja que la campanya electoral sigui un bon entremès, d'acord amb la definició trobada a la wikipèdia de la qual l'Indiano vol destacar les frases següents:

Se conoce como entremés (...) a una pieza dramática jocosa y de un solo acto y que era protagonizada por personajes de clases populares, que solían representarse por actores de baja calidad los cuales predominaban durante el siglo de oro español, (...) entre la primera y segunda jornada de una obra mayor. Posteriormente será llamado sainete. En Europa, su equivalente es la farsa, cuya denominación se aplicó en España a cualquier tipo de representación teatral.

La capacitat metafòrica d'aquesta definició ha portat a l'Indiano a riure francament (animat, tot s'ha de dir, pel rissorgimento experimentat pel Barça en terres gaèliques, que acaba de veure a la televisió). I com que lo suyo es puro teatro, i la vida es sueño, a l'Indiano li plau donar el tret de sortida anticipat a l'entremès electoral amb dues peces musicals mítiques, dedicades respectivament a dos bons amics.





P.S. Falten, per tancar la sèrie de notes polítiques indianes, els retrats dels candidats de ERC i ICV-EUiA. Fidels lectors i comentaristes: no patiu. No trigaran a arribar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Benvolgut Berenguer,
El més bo de les legislatives i de tota la teatralització que l' envolta, és que ens recorda que encara som dins d' un estat nacionalment llunyà.
Tinc ganes de veure com se les empesca l' Embustero i Gran Farsant per engatussar de nou la majoria de catalans després del maltracte sistemàtic sofert.
Veure en Rajoy fent mans i mànigues per centrar els tardofranquistes i lligar curt els legionarios de cristo i demés petuleia que l' han acompanyat en aquesta travessa de desert.
Espero que l' Embustero y el Plastelines empatin, que fins i tot acabin entenent-se, perque des del Principat la gent visualitzi que pp i psoe...tanto monta monta tanto.
Salut!
Cesc.
(Pez, em sembla que avui m' avanço).