16.3.08

Notes postelectorals indianes (I)

L'Indiano, per petició popular, s'avé amb molt de gust a fer unes notes postelectorals, en forma de cartes als diputats.

Benvolgut diputat Rajoy,

Vostè no deu entendre res: com a bon opositor, ha portat endavant tot el pla que s'havia marcat. Ha burxat on calia burxar, ha percutit amb fermesa contra la guineu lleonesa, ha repassat tot el temari, pas a pas, i l'ha recitat sense màcula.

I resulta que no n'hi ha prou, diputat Rajoy. Vostè és un home preparat per la política del segle XX, un excel·lent ministre, o secretari general, però vostè està despullat de carisma, i no ven modernitat. La política és cruel, diputat Rajoy, i per ser Presidente, amb aprendre el temari, no n'hi ha prou. També compta el posat, els missatges, les ulleres, el tall de cabell, i el nus de la corbata. I aquí perd enfront la guineu lleonesa.

Ara, diputat Rajoy, haurà de repensar un equip de col·laboradors estratègics que l'han portat al fracàs. Que buscaven frenar la participació socialista, i han aconseguit estimular-la com només Felipe o la massacre dels trens de fa quatre anys ho van fer.

També haurà de repensar què vol fer a Catalunya. Perquè és aquí on, ai las, ha perdut les eleccions. I vagi en compte, que si se centra massa, no trigaran a apareixir-li bolets xenòfobs a la seva dreta, que ara dormen plàcidament sota el mantell de les sigles que vostè encapçala.

Saludos Cordiales,

Indiano

Foto: publico.es

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No es Rajoy quien debe pensarse qué hacer con Cataluña: es el PP.

Rajoy no es ni de cerca santo de mi devoción, y lo que ha sucedido estos últimos cuatro años ha sido a ratos como para vomitar, pero hoy leí algo que me hizo pensar que quizá no haya sido tan mala estrategia su decisión de seguir: las cosas dentro están más que enconadas, están fieras; y ninguno de los que parece postulable está en el congreso. Y un candidato para dentro de 4 años que no está en el congreso es un problema serio de credibilidad, del partido y del candidato.

El congreso de junio va a estar divertido... :)

¿Cómo cae Piqué en Cataluña? A mí me caía bien. :(

Pez

Berenguer ha dit...

Hola Pez,

Les notes poselectorals van dirigides als candidats (i per extensió també, és clar, als partits).
Sobre que és millor que s'hagi quedat Rajoy perquè Esperancita seria pitjor, què vols que et digui: l'Indiano defensa, contra el que pensa molta gent, que Rajoy no és una simple titella en mans de l'aparell aznarista, sinó que pren decisions i sap bé el què es fa.
Finalment, i pel que fa a Piqué, es tracta d'un exemple prototipus de burgesia catalana tradicional i benestant. Un fill de l'alcalde franquista de Vilanova i la Geltrú que va passar pels moviments d'extrema esquerra als 60-70. Si existís un partit liberal espanyol modern, ell en seria un bon representant.

Anònim ha dit...

No, no es que Esperanza fuera peor (aunque si me cae mal este, la otra ni te cuento). Eso supone un juicio personal y no era lo que intentaba decir, sino que tener un/a candidato/candidatesa que no esté en el congreso es directamente mala idea para el futuro (léase para las próximas elecciones). Ese candidato no podría batirse en los debates con el Gobierno y su actividad política se vería seriamente mermada por este problema. Si fuera Mrs. Hope, tendría que elegir entre quedarse en la presidencia de la CAM y ser vista como más madrileña aún (cosa poco afortunada en términos electorales si se trata de ganar votos en Cataluña, por ejemplo) o salirse de ahí y pasarse cuatro años sin ver el parlamento y sin hacer gran cosa en el plano político directo.

En fin, que puestos en esa óptica, la cosa es que quizá sea cierto que tampoco hay muchas opciones aparte de la de que siga Rajoy. En junio se verá. :)