1.10.08

Ancorades en el masclisme (III). Un decàleg de feminitat mexicana

Decàleg -o cruel retrat- de la mare mexicana de classe mitja alta urbana.

1-No posaràs un peu al carrer sense estar perfectament ben empolainada. Tindràs gust per als trajos jaqueta o els vestits cenyits, encara que el teu cos mostri abundosos "michelins". És probable que el teu cos en mostri algun, perquè vius en el país que més litres de refresc per habitant i any consumeix al món (per davant d'Estats Units). Els teus colors preferits seràn el negre, el marró, el verd, i el rosa.

2-Et maquillaràs molt. Molt. Això inclou coloret, ulls, llavis. Et retocaràs el maquillatge en públic, sense cap problema, i en els llocs més variats: al pesero (tot i que aquesta és una especialitat més pròpia de les classes populars), al cotxe, al carrer, a la taula del restaurant on has quedat amb les amigues. No t'incomodarà fer-ho davant un home. Deixaràs ben tacats de maquillatge els gots, els filtres dels cigarrets, i les galtes de la gent que petonegis.

3-Et perfumaràs exageradament, òbviament amb colònies de marca reconeguda. Tindràs preferència per als perfums molt penetrants i dolços.

4-Utilitzaràs, en els teus desplaçaments, el cotxe familiar (estil Voyager). Faràs servir sempre que sigui possible el valet parking.


5-Adoraràs els productes gringos, i veneraràs els productes europeus, que aniràs a cercar a les exclusives botigues de Polanco, o al Palacio de Hierro (el Corte Inglés Local).



6-Malcriaràs els teus fills, que tindran més del que necessiten. Els sobreprotegiràs exageradament. Potser cal comprendre't: vius al DF, i tens por per ells, a vegades.

7-No qüestionaràs l'opinió del teu home en públic. Sabràs, però, ser molt cruel amb ell en alguna explosió de rebel·lia que reafirmi la teva feminitat, i la seva masculinitat.

8-No faràs gaires tasques domèstiques (per això ja tens minyona a casa, a qui pagaràs uns 10 euros per jornada completa). Les tasques que facis però, les faràs molt bé: cuinar, planxar, rentar roba. Això et donarà l'impagable pedigree de bona mestressa de casa.

9-Passaràs per sobre les infidelitats del teu home, ja que paga les targes de crèdit que fas servir, és prou carinyós amb tu i els nens, i al cap i a la fi, és un home.

10-Recorda sempre que ets una dona, i que actuaràs sempre d'acord amb el model propi del teu sexe i condició, sota pena o perill de ser menyspreada, marginada o violentada si no ho fas.

Fotos: wikipedia, flatrock.org.nz

4 comentaris:

Montserrat ha dit...

Buffff no hi ha ni un sol punt que jo acompleixi. Això té dues lectures. La primera és que com que no formo part del perfil femení d'aquesta societat si hi vaig em deixaran en pau i podre visitar el país tranquil·lament. La segona és que potser precisament això és el que més els hi agrada, per tant hauré d'espantar els admiradors com si fossin mosques i no gaudiré del país.
Com ho veus???

CRIS ha dit...

Boníssim Berenguer m'ha agradat tant com m'ha espantat aquest decàleg especialment l'apartat del maquillatge. La meva mare sempre diu d'aquestes dones que estàn " fetes a bonys" perquè sempre van massa cenyides.
Un petó

Berenguer ha dit...

Montserrat,

Ser de la "Madre Patria" sempre et donarà un "plus". I a més, podràs guadir d'una certa cortesia decimonònica molt agradable.
T'aconsello vivament que hi vagis!

Cris,

Parlant de bonys, em faltava un punt per afegir, que era el de la cirurgia estètica, però com que no és tant ferqüent, no em cabia al decàleg. I sí, el maquillatge a mi em posava molt nerviós, especialment anar marcat a petons a tota hora.

Anònim ha dit...

Mira Indiano, una nova generació de dona mexicana.
Tal com raja...

http://caracolcolorcoliflor.blogspot.com/

A.