4.6.08

Curiositats administratives mexicanes

Tot espanyol, per estar-se a Mèxic més enllà de 6 mesos seguits, necessita un visat, que la burocràcia mexicana anomena "Forma Migratoria".

El que l'expatriat tenia era una "FM3", anomenada: "Forma Migratoria para no Inmigrantes": fantàstic oi? Et donen una "Forma Migratoria", però no ets immigrant, sino "no inmigrante".


La N., després d'estar-se un parell d'anys com a turista (i per tant, entrant i sortint del país cada sis mesos), va decidir ser una "no inmigrante", és a dir, tenir una FM3. Un cop la va tenir, va poder comprovar que l'activitat a què l'autoritzaven era:


Al cap d'un temps, va decidir que seria positiu treure's la Licencia de Manejo (permís de conduir). Treure's el permís de conduir mexicà, per un expatriat, és molt útil i fàcil per tres raons principals:

1-L'asegurança del cotxe no et cobreix si no la tens.

2-Si un poli de trànsit t'atura, li podràs mostrar la teva vulgar licencia de manejo mexicana. Això t'estalviarà mostrar-li el el teu permís de conduir europeu, gran objecte de desig entre la policia mexicana: habitualment el retenen i així demanen una mordida més sucosa.

3-Es tracta d'un simple tràmit administratiu, sense necessitat de fer cap examen teòric ni pràctic.

Vistos tots aquests avantatges, perquè renunciar a tenir un permís de conduir que, a més, no caduca!

4 comentaris:

Geococcyx ha dit...

L'FM3 és el "Documento migratorio del no inmigrante", expressant nítidament la contradicció que tu indiques. Comicitat involuntaria.

Encara no m'he tret la "licencia de manejo", tot i que l'europea només és vàlida sis mesos. El problema és que ara ja han posat examen, al meu estat. Si me la vull treure m'hauré de tornar a examinar. Quan tingui temps...

Berenguer ha dit...

Geo,

El que t'aconsello vivament, en el teu cas, és que facis els tràmits de "naturalización". En el meu cas, la tornada avançada va interrompre els tràmits. En aquest temps de fronteres, com més passaports, millor.

Montserrat ha dit...

Curiós país... tot plegat força surrealista

Geococcyx ha dit...

En vaig fer un intent, de naturalització, però per qüestions de terminis i mala llet dels funcionaris ho vaig deixar córrer. Un dia potser hi torno.