18.1.09

Cansat

De tants morts, cohets i tancs, de tant patiment, sí.

I cansat, sobretot, de tant absurd, reiterat, ridícul maniqueisme. Ara resultarà que el que tenen tancs són "els dolents", i els que tenen pedres i cohets són "els bons"? És a dir, tenir un potencial militar inferior et dóna la raó?

Cansat de repetir obvietats, com que un dia després de proclamar-se com a estat independent, Israel va haver de defensar-se de l'atac simultani de cinc veïns àrabs, que varen ser els primers a negar una solució imperfecte, és veritat, -la de dos estats separats- que anys després continua sent la millor solució.

Cansat d'aquesta lògica violenta que emmetzina els dos bàndols i alimenta la indústria de guerra.

Cansat de finançar amb els meus diners les corrupteles i els fanatismes de la ANP i de Hamás, respectivament.

Cansat de la desgraciada i freda llei del talió israeliana, que no tan sols no els ha permès viure en pau, sinó que ha alimentat les antipaties contra la seva justa causa. Israel va ser la solució a un problema europeu, i Israel, 60 anys després de la seva creació, ha d'anar més enllà dels seus mites fundacionals.

Cansat de bell antuvi de l'agror del debat que pugui provocar aquest escrit, però és clar, qui no vulgui pols que no vagi a l'era.

He vist massa vegades com acusaven el meu país petit de ser l'origen de tots els mals, com per no sentir simpatia per altres "països de merda".

7 comentaris:

maria ha dit...

És sempre així, amb Israel és sempre així...jo duc setmanes sense llegir "opinió" sobre el tema i sense entrar en discussió amb ningú i, òbviament, sense escriure el que en pense. Gràcies per ser raonable, tal com està el pati és un miracle...
Ah! i molt bon any, Indiano

carme ha dit...

Pq els Palestins maten a civils quan el Qur'an prohibeix matar a no combatents?
Pq ho fan quan saben q aixo endurira els cors dels Israelites?
Pq els Palestins planten les llavors del patiment al seu poble?

En breu, pq els Palestins estan desesperats i cansats de l'ocupacio d'Israel i pq manquen d'un lider, no extremista, q es concentri en la pau a llarg termini.

Pq els Israelites recolzen les accions militars contra civils?
Pq permeten q l'exercit carregui amb tanta forca quan saben que aixo endurira els cors dels Palestins i fa molt dubtosa la futura pau del seu poble?

En breu, pq els Israelites estan desesperats i cansats dels atacs terroristes i pq els manca un lider, no extremista, q es concentri en la pau a llarg termini.

"History is a myth agreed upon" Napoleon Bonaparte

CRIS ha dit...

Totalment d'acord amb tu.
Bon cap de setmana

Berenguer ha dit...

Maria,

Se't trobava a faltar per aquí. Ben tornada. Molt bon any!

Totes,

Dóna gust tenir lectores com vosaltres.

Anònim ha dit...

Berenguer jo també estic cansat de l'antiyankisme de saló, i de l'antisionisme perquè toca i és políticament correcte. Ni tot el poble jueu és sionista ni tots els palestins són terroristes. Estic cansat de fatxes bel·licosos i de Consellers Tripartits pallassos ineptes, que estan portant-nos a un ridícul històric. Els catalans - tots i totes - tenim també "memòria històrica" i no combreguem amb rodes de molí. De fet tenia raó la Golda Meir: "We can forgive the Arabs for killing our children. We cannot forgive them for forcing us to kill their children. We will only have peace with the Arabs when they love their children more than they hate us".

maria ha dit...

Indiano, encara que a voltes siga silenciosa, jo, per ací hi vinc sempre...

Berenguer ha dit...

Maria,
Volia dir que ben tornada als comentaris...ja em consta la teva presència silent i fidelíssima...molt agraït.

Pare,

Estic d'acord amb tu, i cada cop em passa més sovint. M'ho hauré de fer mirar...:)