12.5.08

"El Pelut no hi és!"

El mes de maig acumula una sèrie de dates molt trascendents per a l'Indiano.

Un 7 de maig (1945), el III Reich va capitular formalment enfront dels aliats, i així es va donar per acabada la IIa guerra mundial a Europa. El dia en què la capitulació va entrar en vigor (8 de maig), al Lycée Français de Barcelona, tot i no ser festiu a Barcelona, es respira un aire de certa solemnitat, amb la bandera francesa hissada. Un respecte per aquell dia en què es va derrotar el drac nazi.

Un 9 de maig (1950) el gran Robert Schuman va dir "L'Europe ne se fera pas d'un coup, ni dans une construction d'ensemble: elle se fera par des réalisations concrètes créant d'abord une solidarité de fait."


El 10 de maig, a Mèxic, se celebra el dia de las Madres. És un d'aquells festius (días feriados) oficiosos, en què al migdia tothom es fa fonedís. Hi ha corredisses, embussos i caos (en una ciutat monstre ja prou caòtica per sí mateixa) per anar a celebrar amb la madre el seu dia. No hi ha família que no ho celebri amb un dinar o un sopar, regals per a la mare, i en molts casos es lloguen mariachis per cantar-li las mañanitas. Per cert, l'Indiano no coneix millor cançó d'aniversari o celebració que aquesta. Aquí podeu gaudir d'una versió ben tradicional, amb el Pedro Infante.



Un 12 de maig (2008) va morir Irena Sendler. Una persona tant admirable que va aconseguir no convertir-se en un personatge.


Un 14 de maig (1948), va ser proclamat l'Estat d'Israel. Quatre anys més tard, Ben Gurion li va oferir a Einstein la possibilitat de ser-ne el president. Es diu que Einstein va refusar tot dient: "Conec alguna cosa sobre la naturalesa, però pràcticament res sobre els homes".


Però d'aquestes dates de maig, la que més destaca és la de l'11 de maig de 2008.


Aquell dia històric, cap a les cinc de la tarda, després de comprovar que el formós gat blanc i negre de la seva àvia no era al cistell on acostuma a dormitar, la Indianeta, dirigint-se a l'auditori amb els palmells de la ma extesos cap amunt i cara de sorpresa, va construir la seva primera frase intel·ligible i completa:

"El Pelut no hi és!"


Fotos: delnic.ec.europa.eu; th.physik.uni-frankfurt.de; norbertomorillas.blogspot.com

2 comentaris:

Montserrat ha dit...

"...tan admirable que va aconseguir no convertir-se en un personatge" No és la teva primera frase intel·ligible i completa però, amic meu, de ben segur que és una de les teves millors frases.

Berenguer ha dit...

Senyoreta Montserrat, miri que farà envermellir l'Indiano :-)