8.9.08

Encara

Encara, entre tots els colors del verd, es pot dormir sentint només el so d'esquelles.

Encara es pot admirar la potent indústria de les valls, convivint amb les muntanyes domesticades i feréstegues alhora.Encara es pot sentir la llengua ignota i rotunda pels carrers, la cantarella ràpida i els somriures oberts i francs.

Encara hi ha truites que tenen gust d'ou, i bacallans dessalats al punt, i pebrots dolços, i alls que tants plats perfumen, i formatges d'ovella que t'acosten als cels.

Encara, també, hi ha per algunes parets les pintades dels qui diuen estimar-se el seu país i n'enbruten el bon nom.

Encara, L'Indiano, caminant entre l'obra de Chillida, ha arribat a sentir tanta pau, i tanta bellesa, i tanta força, que s'ha sorprès plorant -i no perquè li hagi caigut una escultura al peu-.Deixem, per tant, que Chillida parli:

"Yo soy de los que piensan, y para mí es muy importante, que los hombres somos de algún sitio. Lo ideal es que seamos de un lugar, que tengamos las raíces en un lugar, pero que nuestros brazos lleguen a todo el mundo, que nos valgan las ideas de cualquier cultura. Todos los lugares son perfectos para el que está adecuado a ellos y yo aquí en mi País Vasco me siento en mi sitio, como un árbol que está adecuado a su territorio, en su terreno pero con los brazos abiertos a todo el mundo. Yo estoy tratando de hacer la obra de un hombre, la mía porque yo soy yo, y como soy de aquí, esa obra tendrá unos tintes particulares, una luz negra, que es la nuestra."

Fotos: Indiano, N.

4 comentaris:

Montserrat ha dit...

"Tots els colors del verd,sota un cel de plom que el sol vol trencar.
portava el vent la força d'un poble..." llegint m'he trobat cantant per dins aquesta cançó.
Bonic text el de Chillida, hi estic totalment d'acord.
Bon retorn al món blocaire!!!

Berenguer ha dit...

Hola Montserrat,

Si algú segur que pescava l'al·lusió aquesta eres tu! Fixat en el cel de plom d'algunes fotos que he afegit!

carme ha dit...

Indianet,

si el que t'agraden son el verd, els cels de plom i les llengues entremeliades, hauries de visitar-nos a Irlanda. Sobredosi assegurada.

Ara aqui no menjaries tan be!

Berenguer ha dit...

Bentornada als comentaris, Carme,

Irlanda em falta a la col·lecció de països per visitar!