28.2.08

Solucions? Notes Polítiques indianes (V)

El jove Herrera (o potser ja no tant jove, Indy, que és de la quinta del 71, com la Chacón, i com tu!) sembla un bon noi, pensa l'Indiano. No el va arribar a conèixer en els anys de Dret, però l'Indiano recorda molt bé què era allò de les assemblees d'estudiants, aquelles classes pràctiques d'oligarquia, demagògia i manipulació. I el jove Herrera en deu haver patit moltes d'assemblees, o bé deu haver tingut l'habilitat de dirigir-les a favor seu.

Es deu trobar còmode el jove Herrera, sent el candidat d'una sopa de lletres i colors, en comptes d'un partit? Perquè això sí que se li ha de reconèixer a ICV-EUiA: tant per la llargada del nom i per la suma de coloraines, com pels missatges que transmet, sembla ben bé un partit de la transició. Només li falten els extremoindependentistes, però és sabut que aquests es van buscar la vida conquerint la marca ERC.

En tot cas, aquest sopa de lletres reuneix un bon grapat de professors de referència de l'Indiano, la qual cosa l'impulsa, en la línia d'aquesta sèrie de Notes polítiques que es clou amb aquest escrit, a conservar el to moderat.



Qualsevol persona entenimentada no podria estar més d'acord amb el slogan de campanya del jove Herrera, gravat en inmaculat fons verd granny smith. "Solucions Justes, lògiques, valentes", predica. Però, mirant les 30 propostes principals, l'Indiano es posa a rumiar. Justes? Potser. Valentes? Més aviat agosarades. Lògiques? Buff! Això de la lògica!

Va Indy, fes una antologia de les propostes, i que jutgi el lector:

5. Regular la jornada laboral de 35 hores setmanals aplicable a tots els assalariats i assalariades.
6. Lluita contra les deslocalitzacions. Promoure plans d’actuació envers aquells sectors productius que poden ser objecte de reestructuració industrial, amb l’objectiu d’anticipar-se als canvis. Condicionar tot ajut públic a l’empresa a la seva continuïtat en el temps.
10. Tancament gradual de les centrals nuclears, mitjançant un Pla Pont. La darrera central es tancarà el 2018.
15. Nou pacte sanitari entre el Govern central i les Comunitats Autònomes: ampliació del finançament sanitari i de les prestacions comunes (bucodentals, teràpies naturals, salut mental).

Com que aquestes propostes no poden ser fruit de la inconsciència ni el desconeixement de la realitat, aquest Indiano s'aventura a pensar, potser erròniament, que han de ser enteses com l'excreció de la campanya electoral, o del consum d'algun bolet de l'altiplà mexica.


L'últim escrit d'aquesta sèrie no pot fer més que acabar amb un gag del "Polònia". L'Indiano, després d'aquesta excursió de les Notes polítiques Indianes, tornarà a les reflexions habituals.


Foto: joanherrera.cat

4 comentaris:

miq ha dit...

Gràcies pel comentari sobre el meu bloc. M'apunto l'adreça d'aquest "Reflexions d'un indiano" per anar seguint els teus apunts.

Anònim ha dit...

Jo personalment penso que la primera proposta és del tot bona però difíl de ficar al cap dels amos de les empreses. Repartir el treball crea més treball. Dubto que França quan es queixen de les 35 hores ho facin amb raó

Berenguer ha dit...

Hola Kostas, benvingut al blog de l'Indiano!
Respecte a això de les 35 hores, és una altra d'aquestes idees al·lucinògenes. Més encara quan a França no ha funcionat de cap manera. Aquí, d'aplicar-se, passaria el mateix: s'aplicaria a les administracions públiques i prou, i no contribuiria en res a crear més llocs de treball.
Però això, és clar, com totes les opinions de l'Indiano, és discutible. Gràcies per fer-ho.

Anònim ha dit...

Hola de nou
...I continuaré pensant el mateix mentre no es demostri el contrari, Jo no he viscut però en altres temps la jornada era molt llarga, recordo al meu pare dient.-jo quant treballava 10 hores al dia si que era treballar. Clar que ara els temps són uns altres i precisament per això hauriem d'evolucionar.
Però això d'opinar és ben sá. Gràcies Berenguer pel bloc.
Continuaré passant per aquí