9.2.11

"Nosotros no seremos menos..."

Quan observo la tragicomèdia que es va muntar la setmana passada en relació a l'autorització (sic) que es va donar a Catalunya per a endeutar-se, torno a pensar en l'Enric Juliana, que tant bé diu que l'Espanya autonòmica es va fer al crit de "nosotros no seremos menos que los catalanes!".

Aquest crit de guerra, mitjantçant el qual es va aconseguir que l'Estatut d'autonomia andalús seguís la via ràpida dels estatuts basc, català i gallec, ha anat bastint l'Espanya d'avui.

Miguel Ángel Revilla, que per a qui no ho sàpiga és el president de Cantàbria, és un exemple paradigmàtic..., bé, per ser francs, una caricatura dels abanderats d'aquest mantra.

Una conversa amb ell seria de l'estil de:

M. A. Revilla: ¡Oiga, que si los catalanes tienen derecho a endeudarse, yo también quiero tener derecho, oiga! Nosotros no seremos menos...

Interlocutor: ¿Ah, quiere endeudarse? Pues presenteme un plan, y le daremos autorización.

M.A. Revilla: No, no, si es que nosotros no necesitamos endeudarnos, que tenemos el déficit muy controladito ¡Y si necesitáramos endeudarnos, no tendríamos que pagar esos tipos de interés bestiales que pagan los catalanes!

Interlocutor: Bien entonces, ustedes ¿no quieren endeudarse?

M.A. Revilla: No, no. Pero que conste que nosotros no vamos a ser menos que...

De vegades penso que si Catalunya decidís suïcidar-se col·lectivament, el Sr. Revilla es queixaria dient que això és un intolerable privilegi concedit als catalans des de l'Estat.

Nosotros no vamos a ser menos. Del minut 0 al 3.30. No us ho perdeu.

5 comentaris:

Xavi ha dit...

Donç veient aquest senyor només em ve al cap aquest altre

http://www.youtube.com/watch?v=9qxe9KvidJk

X.Vila

Eduard Conti ha dit...

Cada vegada serà més difícil trobar catalans que acceptin interpretar el paper de Sazatornil a "La escopeta nacional". S'ha acabat això de pagar el menjar i el beure perquè els "señoritos" se'n vagin de caça major sense ni donar les gràcies.

Berenguer ha dit...

Xavi,

És cert que en Revilla té un cert to castrense :-)

Edu,

Gran pel·lícula...

Anònim ha dit...

Gran película i temps pretèrit, com diu en Conti... s'ha acabat.

V de Viejuno ha dit...

Nomes els de Polonia ho podien dir millor:
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3377090