2.7.08

Pie de la Cuesta, un tastet de Pacífic

A deu minuts d'Acapulco, el "Lloret" de la costa pacífica mexicana, hi ha un braç de terra amb una llacuna al darrera, encarat i obert a l'onatge del Pacífic. Aquí, amic meu, només has de tenir cura de no deixarte atrapar per les onades, sempre excessives, i el sol ardent.


Heu fugit del bronzit turístic i els grans hotels a l'americana, heu trobat aquest lloc senzill i encantador, amb habitacions sense aigua calenta (no cal, tot l'any surt tèbia), ni aires condicionats que et facin malbé la gola (no calen, un magnífic ventilador de sostre fa el fet).


Has deixat que els altres expatriats s'aventuressin a la llacuna per fer esquí acuàtic: res com un matí començat amb suc de pinya i menta, uns chilaquiles, el soroll, fort i suau alhora, de les onades, i la companyia de la N.



Res com, havent esmorzat, trobar el refugi d'una hamaca, a l'ombra d'una palapa, amb un llibre a les mans prou dens com perquè t'obligui a fer pauses i escoltar el mar atentament.

El sol crema, i és moment de remullar-se el cos a la alberca, i apagar la sed, i obrir la gana amb un daiquiri, o una pacífico.

Després de dinar, el relaxament és tal, que la migdiada s'allarga el temps suficient per sortir a veure com el sol del tròpic, poc més tard de les sis, cau entre les aigües del Pacífic.


Pie de la Cuesta: un indret que ha trascendit el record per convertir-se en mite de l'Indiano.


Fotos: vayma.com.mx; sociafundadora.blogspot.com; Katharine a travelblog.org; dkimages.com; Kathleen Crislip a studenttravel.about.com

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Y con aventura para llegar en el automóvil, que se queda sin una junta de algo en medio de Guerrero y viene un tipo a quien sin duda apodan McGyver y con un cacho de algo y un poco de aquello compone el carro para poder seguir la marcha... :)

Pez

Berenguer ha dit...

Estimado Pez,

Desde luego el viaje de marras merece un post exclusivo!

Eduard Conti ha dit...

La costa del Pacífic de la que parles, des de Michoacán a Oaxaca, està plena d'indrets tallats per un mateix patró: allotjament assequible en cabanyes a primera línia de mar, menjar deliciós, begudes gelades i, el més important, extenses platges paradisíaques i solitàries. Moltes d'elles protegides de forma estacional o permanent per raons ecològiques.
A Mèxic, la dèria turística d'agrupar-se en massificats complexos turístics all-included resulta incomprensible.

Berenguer ha dit...

Edu, efectivament, la costa del pacífic mexicana és un univers d'experiències extraordinàries per al turista.